mai 26, 2018

Bucecea a primit parcul industrial al Zonei Metropolitane Botoșani

Bucecea a primit parcul industrial al Zonei Metropolitane Botoșani

Proiectul amenajării unui parc industrial al Consiliului Județean pe locul fostei fabrici de zahăr de la Bucecea este amânat pentru cel puțin șase luni. Mai mult decât atât, Primăria Bucecea face loc și viitorului parc industrial pe care vrea să-l dezvolte cu fonduri europene Zona Metropolitană Botoșani.

Costel Țugui, directorul firmei Parc Industrial, companie unde acționar majoritar este CJ Botoșani, iar printre cei minoritari se numără și orașul Bucecea, a spus că suprafața pusă la dispoziție de Bucecea este prea mică pentru a putea autoriza parcul.

„Am primit trei hectare și ceva de la Consiliul Local Bucecea pentru că s-a luat decizia, în ședința CL din ianuarie, ca parcul fostei fabrici să rămână la Primărie pentru a fi reabilitat. Legislația prevede că pentru autorizarea unui parc industrial ai nevoie de cel puțin 5 hectare. Eu le-am explicat că și noi avem nevoie de parc, potrivit legislației, dar ei au vrut să rămână suprafața în administrarea Primăriei Bucecea. Acum ne-au spus să mai așteptăm că ne vor pune la dispoziție alte două hectare și ceva dintr-o nouă executare tot pe terenul fostei fabrici”, a declarat Țugui.

Vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, a spus că primarul orașului Bucecea, Andron Țâmpău, i-a promis că până în aprilie se rezolvă problema terenului pentru parcul industria.„Nu putem autoriza parcul pentru că nu avem cele minim cinci hectare de teren. Domnul primar Țâmpău a spus că va rezolva problema în martie-aprilie și că apoi putem să demarăm procedura de autorizare și de curățare a terenului fostei fabrici”, a precizat Sorescu.

De cealaltă parte, primarul Andron Țâmpău susține că pe locul fostei fabrici de zahăr va fi amenajat atât parcul industrial al Consiliului Județean, cât și cel a Zonei Metropolitane, din care face parte și orașul Bucecea, ambele proiecte urmând a fi dezvoltate cu fonduri europene.

„Consilierii locali au decis să amenajăm noi, la nivel local, parcul fostei fabrici, și vom face asta. Acum suntem în procedură să mai obținem câteva hectare de teren prin executare silită a firmei care le deține pentru că au datorii mari la nivel local. Mai mult, am prins pentru 2015 suma de 400.000 lei pentru a achiziționa restul de teren care rămâne după ce terminăm de executat silit pentru a stinge creanța la bugetul local și vrem să devenim proprietarii a cele 27 de hectare de teren. Punem la dispoziție tot terenul necesar parcului industrial al CJ-ului și punem la dispoziție și terenul pentru parcul industria al Zonei Metropolitane. Vom profita de faptul că avem și gaz metan, apă, canalizare, energie electrică și acces facil la drumul Botoșani-Suceava”, a declarat și primarul Țâmpău.

Sursa: www.banulbotosanean.ro

About The Author

Related posts

Leave a Reply